dijous, 24 de maig de 2012

Messi i els 50 gols a la lliga


El futbolista argentí del Barcelona Leo Messi es va proclamar màxim golejador de la temporada de Primera divisió, en aconseguir la històrica xifra de 50 gols en Lliga, en un duel sense precedents amb el portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, que va acabar amb 46 gols.

Els registres que ha aconseguit Leo Messi aquesta temporada en l'apartat golejador són els millors que ha assolit mai un futbolista, però no és el primer Pichichi blaugrana. De fet, amb el títol d'aquesta temporada, el Barça acumula ja dotze trofeus repartits entre deu futbolistes com a màxim golejadors de la lliga i es consolida, així, la tradició golejadora del Barça. El primer davanter blaugrana que va aconseguir el Pichichi va ser Mariano Martín, en la temporada 1942/43 i, poc després, el que fins fa dos mesos era el màxim golejador de la història del club, César Rodríguez.

El joc del Barça sempre ha estat marcat per la clara voluntat de fer gol, de donar espectacle i d'oferir el millor futbol. Gent de la casa com Carles Rexach i estrangers com Hans Krankl van entendre que el gol era l'essència i van acabar convertint-se en pitxitxi algun cop vestint la samarreta del Barça. Amb els 50 gols d'aquesta lliga, Leo Messi ha igualat els dos trofeus Pichichi d'Enrique Castro,Quini, l'únic jugador blaugrana, fins dissabte, que havia guanyat el trofeu dues vegades.Messi no va marcar en l’últim partit de Lliga, en l’empat del Barcelona en la seva visita al Reial Betis (2-2). No li va fer falta per adjudicar-se el mà a mà que ha mantingut tota la temporada amb Cristiano Ronaldo, que havia de marcar cinc dianes al Reial Mallorca per igualar, i va aconseguir tan sols una.

Fran Tamayo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada