dijous, 3 de maig del 2012

Cavallers, dracs i princeses


La tradició ens convida a parlar sobre una princesa, un drac i un cavaller en aquestes dates…Doncs, som– hi!

ALTRES” HEROIS I ALTRES DRACS FAMOSOS

Vet aquí en Heracles lluitant contra la Hidra (Mitologia de la Grècia Antiga).

                   Aquí teniu la darrera batalla den Beowulf contra el drac (Poesia anglosaxona ).

 
I aquest és Susanoo, un heroi japonès, lluitant contra el drago Yamata-No-Oroti
(Mitologia japonesa).


Perún, el déu de la tempesta, venç un drac. (Mitologia eslava)


En moltes mitologies (i literatures ) els déus i els herois lluiten contra els dracs per raons diverses: salven donelles i els pobles sencers.

ELS CANTARS DE LA GESTA

En la literatura europea hi havia un període, quan les històries dels cavallers, princeses i dracs eren molt populars. Molts poemes medievals descriuen aventures i gestes dels cavallers. Des de la secció d´alemany us proposem a descobrir una de les aventures escrites en aquest període …

                                    UN HEROI ENIGMÀTIC
Hi havia una vegada un príncep molt maco (ros i atlètic) i també molt educat (dominava esgrima i equitació). Un dia va decidir que era hora de descobrir el món i va deixar el palau dels pares situat a les ribes de Rin.

Pel camí va trobar dos altres prínceps, procedents del nord, qui eren germans i es dèiem Schildung i Nibelung. Els germans necessitaven ajut per repartir el tresor familiar i el van demanar amb el nostre heroi. La tasca va sortir infeliç: tots tres prínceps es van barallar i els germans nòrdics van resultar morts.

Sembla que el protagonista es va quedar sol amb el tresor… Doncs, no era així: tot d´una de no -res surt un nan Alberich el servei de guardià del tresor a l´heroi a més a més li regala un mantell de la invisibilitat.

El valent príncep de les ribes de Rin segueix el seu camí i molt aviat en un llac troba un enorme drac. Lluita i venç el drac,tot seguit es banya en la sang del màgic rèptil…

Ara bé, els demanem que investigue el assumpte i trobar les respostes:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada