dilluns, 10 d’octubre del 2011

Vaga d'estudiants



 
Els estudiants de l'institut ies les vinyes s'ha sumat a la vaga de Barcelona per reivindicar que es posin unes instal·lacions dignes , que podem tenir calefacció aquest hivern i per les retallades del sou del professorat . Segons els sindicats la concentració es fa per el següents motius:



USTEC·STEs i la resta d’organitzacions que conformem La IAC donem suport a la jornada de vaga dels estudiants convocada el dia 6 d’octubre en defensa de  l’ensenyament públic i contra les agressions que pateix de part dels governs central i autonòmics, amb l’excusa de reduir el dèficit per pagar el deute a especuladors i banquers.
Aquestes agressions s’estan concretant arreu l’Estat espanyol en retallades de recursos, el deteriorament de les condicions laborals del professorat i la precarització laboral del personal interí i substitut. Tot un reguitzell de mesures que empitjoren i empitjoraran encara més les condicions d’aprenentatge de l’alumnat, tot fent recaure el cost de la crisi sobre la comunitat educativa de l’ensenyament públic.
Una crisi que, sota l’argument de la “necessitat de reduir el dèficit públic”, amaga que si s’ha generat és perquè l’Estat s’ha fet càrrec del deute privat. Entre unes i altres coses es calcula que l’Estat ha transferit a la banca més de 89.000 milions d’euros per tapar els forats generats, diguem-ho així, per una mala gestió; per tant, és evident que no són els serveis públics, els salaris i les pensions els responsables del dèficit i el deute públic, sinó les privatitzacions d’empreses públiques rendibles, les rebaixes fiscals, les subvencions al capital i l’especulació financera.
USTEC·STEs entén que l’abast d’aquesta política de contínues retallades que persegueix el desmantellament  dels serveis públics i la seva privatització requereix de  la mobilització de tots els sectors afectats de la societat  i, en aquest sentit, som al costat del moviment estudiantil en la seva convocatòria de vaga.

 Alejandro Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada