dijous, 24 de novembre del 2011

T’ESTIMO TANT QUE ET MENJARIA!!!... I SE LA VA MENJAR!!!






Les pel·lícules, les cançons, els anuncis, la poesia,… i tot allò que envolta l’amor romàntic, segons i com s’interpreti, pot influir negativament en les relacions de parella.

Alegrement, s’acostuma a dir que la gelosia és un senyal d’amor. De les parelles es diu que es pertanyen un a l’altre, que sense la persona estimada no es pot viure i fins i tot un amor no correspost es considera, per part de la persona afectada, com una crueltat i una desgràcia.

Aquest univers romàntic aïlla aquestes persones d’altres sentiments o interessos, que sembla que els distreuen de l’entrega absoluta que reclama aquest tipus d’amor.

Res en contra d’estimar, de sentir desig i afecte i de què tot això provoqui Un preuat benestar físic i psíquic, però és perillós farcir aquestes sensacions d’afany de protecció, ó d’imposicions i, sobre tot, de la necessitat de possessió.

Sovint es confon l’amor amb la necessitat de control d’una persona sobre l’altra, dirigint la seva vida, controlant el seu aspecte i vetant qualsevol altre afecte que es pugui sentir per família, amistats, … i sempre amb l’excusa de protegir la persona estimada.

Volem posar de manifest que aquest llenguatge i aquesta actitud, tant corrent, acceptat ,cantat i consentit, poden, a la llarga, derivar en autèntiques tortures dins de la parella, parella que s’ha de basar en el respecte, la individualitat i la llibertat d’estar l’una amb l’altre perquè així és desitja, no per coacció, llàstima o por.
Una companya de la Frontissa, quan li pregunten si ha trobat la seva mitja taronja, sempre respon que el que necessita és una taronja sencera i que ella ja ho és . Hem volgut traslladar aquí aquesta explicació tant gràfica i entenedora.

Antigament els matrimonis es concertaven, però això no servia de garantia perquè la unió no acabés resultant un infern, majoritàriament per a les dones, a les quals es traspassava de la tutela del pare a la del marit, que també les havia de continuar educant , sempre controlades, sempre menors d’edat i sotmeses a la arbitrarietat.

En mols llocs del nostre món, el matrimoni concertat encara està en plena vigència, i ho continuarà estant fins que no s’estableixi legalment que aquesta pràctica, com moltes altres, és un atemptat contra els drets humans i sobre tot els drets humans de les dones i es consideri una forma de maltractament masclista.

Avui en dia i entre nosaltres, les parelles suposem que s’uneixen per amor, però, casades o no i independentment del sexe dels seus components, es crea un llenguatge al seu voltant que pot portar a confusió.

Amb el temps i l ’aquiescència social, aquest ambient es converteix en un virus que contamina la relació, convertint aquest amor en diferents tipus de dependències que porten a l’abús de poder i als maltractaments.

Cal que entre totes i tots fem una nova lectura de l’amor romàntic, defugint imatges i paraules que poden donar lloc a confusions de sentiments, rebutjant contundentment res que recordi ni remotament actituds de dret o possessió, deixant ben clar que la parella està formada per dues persones individuals i lliures.

La pel·lícula Gilda és un icona del cinema, sobre tot l’escena en que el noi li dona una plantofada a la noia, als aficionats al setè art se’ls queda cara de babau encara i avui en dia, quan ,en realitat, aquesta escena s’hauria de criticar de manera contundent, doncs per més música i parafernàlia que li posin, el que en realitat veiem a la pantalla, és una agressió masclista.


Cal que es faci un estudi en profunditat al respecte i que s’analitzin las conseqüències d’aquest llenguatge, gens innocent i que es remarqui i es promogui sobre tot entre els joves un de nou, que expressi el plaer
d’estimar amb llibertat i independència.

Defugim d’expressions com crim per amor o per honor, el crim i els maltractaments físics o psíquics no tenen cap justificació i molt menys per estimar. El que convé és tot el contrari, promoure les relacions sanes, estimant de veritat en igualtat de condicions i sense generar cap perill d’abús o maltractament.


25 DE NOVEMBRE - - - -DIA INYTERNACIONAL DE LA NO-VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

NEUS BENAVENT I VALLÈS
ASSOCIACIÓ DE DONES LA FRONTISSA
VILANOVA I LA GELTRÚ

Susana Sebastia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada