dilluns, 26 de setembre del 2011

Campions d'Europa

2011.09.18 Espanya va completar el seu millor partit en el dia més important de l'Eurobasket, vencent amb claredat a França i revalidant el títol europeu del 2009, un veritable fita històrica. La selecció va construir la seva victòria en l'equilibri entre defensa i atac, comptant de nou amb Juan Carlos Navarro com a arma indefensable (27 punts) i quatre jugadors per sobre dels deu punts.

Espanya va buscar el seu segon títol europeu amb el quintet de gala, el més repetit en el campionat: Calderón, Navarro, Rudy, Pau i Marc. El primer quart es va caracteritzar per un elevadíssim encert i els pocs errors comesos. L'entrada de Serge Ibaka va tenir un impacte immediat. Va posar dos taps en les dues primeres defenses del quart que van generar un valuós 4-0 (29-20). França va reaccionar amb dos triples consecutius (29-26), però la diferència va tornar a situar a la frontera dels deu tants després d'un parcial 7-0 (36-26) que va obligar l'entrenador francès a demanar temps i prémer per mantenir-se al partit. Espanya va sortir disposada a consolidar la seva avantatge des de l'inici del segon temps i va aconseguir una bona posició estratègica. França intentava seguir el ritme però no aconseguia aproximar-se més que puntualment (60-54). A cada acostament trobava una resposta de Navarro o una bona jugada defensiva acabada en contraatac. En el quart definitiu cada minut que passava ficava presses als francesos, que es veien obligats a arriscar per intentar reduir un avantatge que semblava un món. Pau Gasol es va erigir en fortalesa defensiva i motor de l'atac. Un triple seu situava la diferència en 16 punts (84-68) a 7 minuts del final, gairebé definitiu. Rudy Fernández tirava el tancament al campionat amb un tir de dos (98-85).