dijous, 16 de desembre del 2010

La muntanya maleïda

Hi havia una vegada un home ric que tenia un germà molt envejós, una serventa, un gos, un gat i una història.
Un dia el germà de l’home ric que es deia Carles estava espiant el seu germà, que es deia Alexandre, Alexandre estava parlant amb la serventa, perquè no tenia diners per pagar-li el mes. Alexandre va pensar que havia de treure diners d’algun lloc i va dir a la serventa que demà li pagaria el que li deu, quan se’n va anar la serventa ell va cridar:
- Ajude’m– Es referia al seu pare que era mort.
De sobte un llibre de llegendes es va obrir, per una pàgina que posava “La muntanya maleïda”. Alexandre el va llegir i es va preparar per anar a la muntanya. La llegenda deia que a la muntanya hi havia una cova amb tot d’or, però era molt perillós.
Al pujar a la muntanya no va veure res i va dir:
- Necessito diners.
Va caure una moneda de cinc cèntims del cel. Va dir:
- Què faig jo amb això?- Va tirar la moneda i va dir:
-Cara.
La muntanya es va obrir per la meitat i va caure en una cova plena d’or. Va pensar que no era tant difícil com deia la llegenda i en aquell mateix moment un ocell enorme es va emportar la bossa plena d’or. Alexandre es va fixar on anava i li va seguir, al arribar al seu niu es va amagar a la palla i quan no es va adonar va agafar la bossa i es va tirar del niu. Al caure es va trencar una cama, el seu germà Carles va llegir la llegenda i va anar a la muntanya quan va veure al seu germà al terra amb la bossa va agafar la bossa i es va anar, l’Alexandre va dir:
-Traïdor!- Però tot el món que enganya ho paga així que va venir l’ocell va agafar al Carles i el va portar al niu, mentre l’ocell volava al Carles se li va caure la bossa amb l’or i l’Alexandre la va agafar i es va anar a casa amb un bastó de fusta que ell havia fabricat.
En arribar a casa li va donar a la serventa el seus diners i va tornar a ser ric. Voleu saber que li va passar al Carles? Doncs el Carles estava de cangur dels fills de l’ocell.
Tot el món té el que es mereix.

Natalia Aranda Hachem (2n A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada