dilluns, 10 de juny del 2013

Els secrets del dessert


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeYUVf2aR9icPQ16JIVzr_s0GYMNxigBfDMpu14ClpfcrAimPPcfhgwfnBLQyUZf1e5IZuiXNH_COszdFiQeR3oAbiMRx_Cw113Xq2AjCq-PNeXMcVXvSvGohyphenhyphenKSe_f_ZjGQNkvqfDvlE/s1600/pido+flanders.jpgAvui ens aventurarem en el immens desert per veure edificis , tombes, objectes antics que no s’han vist en 5.000 anys.

Aquest desert encara que no ho sembli va ser una profunda selva abans que s’instal·lessin els antics egipcis. Es diu que allà vivien els grans dinosaures, però realment avui ens aventuràrem per veure els edificis mil·lenaris que van deixar totes les civilitzacions en el profund desert.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/Colossi_of_Memnon_0075_e1.jpg/280px-Colossi_of_Memnon_0075_e1.jpgEn busca dels edificis mil·lenaris
Després d’un dia de viatge pel desert hem trobat el primer edifici mil·lenari. Es tracta deColonos de Memnon que són dues gegantines estàtues de pedra que representen al faraó Amenhotep III situades a la riba occidental del Nil, enfront de la ciutat egípcia de Luxor, prop de MedinetHabu i al sud de les grans necròpolis tebanes.

La piràmide escalonada
Saqqaraperi.JPGDesprés de navegar pel gran riu Nil hem arribat a la piràmide escalonada o la piràmide de Zoser. És la tomba, o cenotafi, del faraó Zoserde la III Dinastia d'Egipte (c. 2650 a. AC). Es coneix actualment com la piràmide escalonada i segons Manetón va ser edificada per Imhotep el primer arquitecte de nom conegut de la història. És la construcció més notable de la necròpoli de Saqqara, al sud de la ciutat de Memfis, i va ser el prototip de les piràmides de Gizeh i de les restants piràmides egípcies.
Els Passadisos
Arriben a les tombes més famoses del món.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/18AssePiegato.png/150px-18AssePiegato.pngS’anomena el Vall de Reis, on estan enterrats els faraons antics del periode del imperi nou. Aquestes cambres estan conectades forman els mallors passadisos del món. Aquestes cambres estan pintades amb rituals egipcis i tambe hihan pintures de alguna part del llibre dels morts.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Tomba_eix_parallel.png/90px-Tomba_eix_parallel.pnghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/57/19AsseDisall.png/150px-19AsseDisall.png
Imagen ilustrativa del Templo de productos de Horus (Edfu)http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/69/WV23_by_Mutnedjmet.jpg/220px-WV23_by_Mutnedjmet.jpg

Temple d’Horus
És un temple egipci dedicat a l'adoració 'd'Horus.
És el temple més gran i més important de la dinastia ptolemaica i la segona major temple a Egipte després de Karnak.
Es troba a Edfu a la riba esquerra del Nil entre Assuan i Luxor a 105 quilòmetres al sud d'aquesta última i 755 quilòmetres del Caire.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5d/Temple_of_Edfu_02.jpg/120px-Temple_of_Edfu_02.jpgEl temple d'Edfu va ser construït entre -237 i -57 i és un dels temples més ben conservats d'Egipte. Està dedicat a la tríada (o família) de pare Horus, esposa Hathor i fill Harsomtous.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnLIzppFWmaKwH7QXg-uPSpREUactKvQW4WcmEWC_3zAx1d2LAn5luunYDNL74glPmAilPYpBPUCeMCjcNsrxf1oc5CjSSkODBbilYAZKIU9TKzgP6WCMNb9QQ3Njs7Uu4e4tFHrUuraI/s1600/karnak1%255B1%255D.jpgTemple de Karnak
Karnak és una petita població d'Egipte, situada a la riba oriental del riu Nil, al costat de Luxor. Era la zona de l'antiga Tebas que albergava el complex religiós més important de l'Antic Egipte.
Forma part del conjunt denominat Antiga Tebas amb les seves necròpolis, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1979.
És el conjunt de temples més gran d'Egipte.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/Karnak-Hypostyle7.jpg/200px-Karnak-Hypostyle7.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Pinedjem_I_Karnak.jpg/200px-Pinedjem_I_Karnak.jpgAquest temple el va fer construir Ramses II o també anomenat  Ramses el Gran.





Marc Linuesa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada